طرز تهیه کلوچه فومن

پختن کلوچه فومن در خانه

کلوچه فومن یا کلوچه مغزدار یکی از خوش مزه ترین کلوچه های گیلان است. حالا طرز تهیه کلوچه خانگی را می آموزید.

درست کردن کلوچه فومن در منزل

مواد لازم برای تهیه کلوچه فومن

مواد لازم برای داخل کلوچه :

روغن حیوانی یا کره 20 گرم
روغن صاف 90 گرم
روغن مایع 35 گرم
گردو ( خرد شده ) 4 قاشق غذا خوری
شکر دانه درشت 500 گرم
دارچین 2 قاشق سوپ خوری
هل 1/4 قاشق چای خوری
وانیل‏ 1/8 قاشق غذا خوری
آرد 300 گرم

مواد لازم برای خمیر کلوچه فومن

آرد 1 کیلوگرم
جوش شیرین 1/4 قاشق چای خوری
بیکینگ پودر 1/8 قاشق چای خوری
روغن صاف قنادی 240 گرم
روغن جامد 40 گرم
روغن مایع 50 گرم
زعفران آب کرده ( غلیظ ) 1/2 قاشق چای خوری
آب 400 میلی لیتر

طرز تهیه کلوچه

روش پختن کلوچه فومن

طرز تهیه مواد داخل کلوچه :

ابتدا سه نوع روغن را با شکر در همزن برقی می ریزیم و با دور کُند می زنیم. مواظب باشید که در حین زدن مواد، شکر حل نشود، زیرا حل شدن شکر باعث خواهد شد که کلوچه شیره دهد.
بعد از اینکه خوب مخلوط شدند، دارچین، هل و وانیل را هم اضافه می کنیم و در آخر، بعد از سبک شدن مواد، آرد را نیز اضافه می کنیم.

طرز تهیه خمیر کلوچه :
آرد، جوش شیرین و بیکینگ پودر را در ظرف بزرگ و عمیق می ریزیم و مخلوط می کنیم. سپس وسط آن را گود می نمائیم.
سه نوع روغن و زعفران را وسط آرد می ریزیم و مخلوط می کنیم. آب را نیز کم کم اضافه می کنیم تا مایع خمیر شود. پس از اینکه خمیر خوبی به دست آمد که به دست نمی چسبید، کمی آن را ورز می دهیم و به مدت 20 دقیقه در یک ظرف در بسته قرار می دهیم تا ور بیاید.
پس از اینکه خمیر ور آمد، گلوله هایی را از آن بر می داریم و با وردنه صاف می کنیم و مقداری از مواد داخل کلوچه را روی آن می ریزیم و با دست جمع می کنیم و آن را به شکل گرد و تخت در می آوریم. بعد از 5 دقیقه مُهر مخصوص این کلوچه را در آرد کرده و روی کلوچه ها می زنیم.
سپس مقداری تخم مرغ زده شده و زعفران روی کلوچه ها میمالیم و در فر با دمای 260 درجه سانتیگراد به مدت نیم ساعت می گذاریم.

کلوچه محلی فومن یکی از هزاران نوع کلوچه خوشمزه است که طعم خانگی آن به مراتب بهتر و لذت بخش تر از آماده آن است.

گردآوری و برگردان به پارسی : مرکز تولید محتوای دیجیتالی