نان بابکا ( به انگلیسی : Babka ) که آن را با نام Kulich می شناسند یک نوع شیرینی است بین نان و کیک که به دو شکل پخته می شود. یکی مثل کیک ساده و دیگری نوع یهودی آن یعنی نان غنی شده شیرین. دستور پختی که امروز آموزش می دهیم با شکلات یا دارچین پر می شود. این نان در اروپای شرقی تولید می شده است.
درست کردن شیرینی بابکا
مواد لازم برای تهیه شیرینی بابکا
- 1 فنجان شیر
- 1/4 فنجان آب
- 1/4 فنجان شکر دانه ای
- 1/4 فنجان (4 قاشق غذا خوری) کره
- 2 بسته مخمر فوری
- 2 عدد تخم مرغ بزرگ
- 3/4 فنجان آرد
- 1/2 قاشق چای خوری نمک
برای پر کردن: - 180 گرم شکلات تیره خرد شده
- 1/4 فنجان کره ذوب شده
- 1 قاشق غذاخوری دارچین
برای رویه: - 1/4 فنجان آرد
- 1 قاشق غذاخوری دارچین
- نمک
- 3 قاشق غذا خوری کره ذوب شده
روش پختن شیرینی بابکا
در نظر داشته باشید که این دستور برای دو تیکه بزرگ مستطیلی بابکا آموزش داده می شود.
در یک کاسه متوسط، شیر، آب، کره و قند را روی حرارت کم حرارت دهید، تا زمانی که کره ذوب شود و خوب با هم مخلوط کنید. تا دمای مخلوط به حدود 105 F برسد، سپس مخمر را اضافه کنید. هنگامی که شروع به حباب زدن کرد، تخم مرغ ها را اضافه کنید.
آرد و نمک را اضافه کنید، تا زمانی که خمیر صاف و یکدست شود. با دست ورز دهید تا به حالت کششی برسد.
خمیر را به شکل یک توپ درآورید و در یک کاسه قرار دهید. آن را با یک حوله آشپزخانه بپوشانید و خمیر را به مدت 1 ساعت در دمای اتاق بگذارید تا اندازه آن دو برابر شود.
در حالی که خمیر درست می شود، مواد درون آن را آماده کنید. شکلات را در ظرفی ریخته و روی گاز یا در مایکروویو ذوب کنید. سپس با کره ذوب شده و دارچین مخلوط کنید.
پر کردن بابکا
خمیر را کمی مشت بزنید. آن را روی یک سطح کار گذاشته و به شکل مستطیل در حدود 12 در 15 اینچی باز کنید.
مواد داخل آن باید غلیط باشد. مواد را روی خمیر بریزید و به صورت یکنواخت پخش کنید، فقط لبه های خمیر را شکلات نزنید.
سپس خمیر را از سمت طول به دو بخش برش دهید و ته خمیر را خوب ببندید و سفت کنید.
ظرف کیک را آماده کنید. هر بخش خمیر را در ظرف گذاشته و به مدت یکساعت بگذارید بماند تا حجم آن زیاد شود و ظرف پر شود. فر را 350 درجه فارنهایت گرم کنید.
آرد، دارچین، نمک و 2 قاشق سوپخوری کره ذوب شده را در یک کاسه کوچک با هم ترکیب کنید، و هم بزنید تا کشدار شود. سپس آن را روی خمیر برس کنید.
خمیر آماده شده را روی قفسه بالایی فر به مدت 25-30 دقیقه بگذارید تا بپزد و قهوه ای شود. سپس از اجاق خارج کنید و قبل از سرو کردن بگذارید کامل سرد شود.
این کیک به مدت سه روز در دمای خنک قابل استفاده است. و به مدت یک ماه می توانید در فریزر نگهداری کنید.