طرز تهیه کلوچه فومن

پختن کلوچه فومن در خانه

کلوچه فومن یا کلوچه مغزدار یکی از خوش مزه ترین کلوچه های گیلان است. حالا طرز تهیه کلوچه خانگی را می آموزید.

درست کردن کلوچه فومن در منزل

مواد لازم برای تهیه کلوچه فومن

مواد لازم برای داخل کلوچه :

  • روغن حیوانی یا کره 20 گرم
  • روغن صاف 90 گرم
  • روغن مایع 35 گرم
  • گردو ( خرد شده ) 4 قاشق غذا خوری
  • شکر دانه درشت 500 گرم
  • دارچین 2 قاشق سوپ خوری
  • هل 1/4 قاشق چای خوری
  • وانیل‏ 1/8 قاشق غذا خوری
  • آرد 300 گرم
مواد لازم برای خمیر کلوچه فومن
  • آرد 1 کیلوگرم
  • جوش شیرین 1/4 قاشق چای خوری
  • بیکینگ پودر 1/8 قاشق چای خوری
  • روغن صاف قنادی 240 گرم
  • روغن جامد 40 گرم
  • روغن مایع 50 گرم
  • زعفران آب کرده ( غلیظ ) 1/2 قاشق چای خوری
  • آب 400 میلی لیتر

طرز تهیه کلوچه

روش پختن کلوچه فومن

طرز تهیه مواد داخل کلوچه :

ابتدا سه نوع روغن را با شکر در همزن برقی ریخته و با دور کُند بزنید. مواظب باشید که در حین زدن مواد، شکر حل نشود، زیرا حل شدن شکر باعث خواهد شد که کلوچه شیره دهد.

بعد از اینکه خوب مخلوط شدند، دارچین، هل و وانیل را هم اضافه کرده  و در آخر، بعد از سبک شدن مواد، آرد را نیز اضافه کنید.

طرز تهیه خمیر کلوچه :

آرد، جوش شیرین و بیکینگ پودر را در ظرف بزرگ و عمیق ریخته و وسط آن را گود کنید.

سه نوع روغن و زعفران را وسط آرد ریخته و مخلوط کنید. آب را نیز کم کم اضافه کرده تا مایع خمیر شود. پس از اینکه خمیر خوبی به دست آمد که به دست نمی چسبید، کمی آن را ورز داده و به مدت 20 دقیقه در یک ظرف در بسته قرار داده تا ور بیاید.

پس از اینکه خمیر ور آمد، گلوله هایی را از آن برداشته و با وردنه صاف کنید و مقداری از مواد داخل کلوچه را روی آن ریخته و با دست جمع کنید و آن را به شکل گِرد و تخت در آورید. بعد از 5 دقیقه مُهر مخصوص این کلوچه را در آرد کرده و روی کلوچه ها بزنید.

سپس مقداری تخم مرغ زده شده و زعفران روی کلوچه ها بمالید و در فر با دمای 260 درجه سانتیگراد به مدت نیم ساعت بگذارید.

کلوچه محلی فومن یکی از هزاران نوع کلوچه خوشمزه است که طعم خانگی آن به مراتب بهتر و لذت بخش تر از آماده آن است.

این مطلب را به اشتراک بگذارید
error: کپیرایت متعلق به شیرینی فروشی است.