کراکر فندقی ( به انگلیسی : Hazelnut cracker ) یکی از انواع شیرینی خشک است. پختی آسان و راحت دارد. برای پذیرایی و عصرانه بسیار لذیذ و دلچسب است.
درست کردن کراکر فندقی
این نوع کراکر را می توان به دو شیوه تهیه کرد. یکی فندق فقط رویه خمیر باشد و دومی فندق با مواد اصلی مخلوط شده باشد.
روش اول:
مواد لازم برای تهیه کراکر فندقی
- آرد 125 گرم
- شکر 2 قاشق سوپ خوری
- کره سرد 90 گرم
- نمک 1/8 قاشق چای خوری
- فندق 200 گرم
مواد رویه:
- شکر قهوه ای 100 گرم
- تخم مرغ 1 عدد
- وانیل 1/4 قاشق چای خوری
روش پختن خمیر کراکر
آرد، شکر و نمک را داخل دستگاه غذاساز ریخته و مخلوط کنید. کره سرد خرد شده را اضافه و مخلوط کنید تا حالت خرده نان پیدا کند. آب سرد را کم کم اضافه کنید تا مواد خمیر شود.
فندق ها را خرد کرده و در مواد قبلی بریزید و خوب هم بزنید تا مخلوط شود.
خمیر به دست آمده را داخل قالب 30×20 سانتیمتری چرب شده ای که کاغذ انداخته اید، پرس کنید و رویش چنگال بزنید و در فر از پیش گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 10 الی 15 دقیقه قرار دهید تا دور تا دور خمیر طلایی شود.
سپس از فر خارج کرده و کنار بگذارید تا خنک شود. پس از پخت، مواد رویه را روی لایه خمیری پخته و خنک شده ریخته و مجددا در فر با دمای 160 درجه سانتیگراد به مدت 5 دقیقه قرار دهید.
روش دوم:
روش پختن رویه کراکر فندقی
50 گرم از فندق را درشت خرد کرده و کنار بگذارید و باقیمانده آن را به همراه شکر قهوه ای داخل غذاساز خرد کنید. تخم مرغ و وانیل را اضافه کرده و همه مواد را با همدیگر مخلوط کنید تا مواد خمیری شود.
نکته آشپزی:
خمیر این شیرینی بهتر است داخل غذاساز آماده شود تا گرمای دست، خمیر را گرم نکند.
برای تست کردن فندق، فر را با درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کرده و فندق ها را به مدت 10 دقیقه داخل فر قرار دهید تا هم تست شده و هم پوست آن جدا شود.
این شیرینی به مدت یک هفته در ظرف دردار قابل نگهداری می باشد.