
کراکر فندقی ( به انگلیسی : Hazelnut cracker ) یکی از انواع شیرینی خشک است. پختی آسان و راحت دارد. برای پذیرایی و عصرانه بسیار لذیذ و دلچسب است.
درست کردن کراکر فندقی
این نوع کراکر را می توان به دو شیوه تهیه کرد. یکی فندق فقط رویه خمیر باشد و دومی فندق با مواد اصلی مخلوط شده باشد.
روش اول:
مواد لازم برای تهیه کراکر فندقی
- آرد ۱۲۵ گرم
- شکر ۲ قاشق سوپ خوری
- کره سرد ۹۰ گرم
- نمک ۱/۸ قاشق چای خوری
- فندق ۲۰۰ گرم
مواد رویه:
- شکر قهوه ای ۱۰۰ گرم
- تخم مرغ ۱ عدد
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
روش پختن خمیر کراکر
آرد، شکر و نمک را داخل دستگاه غذاساز ریخته و مخلوط کنید. کره سرد خرد شده را اضافه و مخلوط کنید تا حالت خرده نان پیدا کند. آب سرد را کم کم اضافه کنید تا مواد خمیر شود.
فندق ها را خرد کرده و در مواد قبلی بریزید و خوب هم بزنید تا مخلوط شود.
خمیر به دست آمده را داخل قالب ۳۰×۲۰ سانتیمتری چرب شده ای که کاغذ انداخته اید، پرس کنید و رویش چنگال بزنید و در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه قرار دهید تا دور تا دور خمیر طلایی شود.
سپس از فر خارج کرده و کنار بگذارید تا خنک شود. پس از پخت، مواد رویه را روی لایه خمیری پخته و خنک شده ریخته و مجددا در فر با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد به مدت ۵ دقیقه قرار دهید.
روش دوم:
روش پختن رویه کراکر فندقی
۵۰ گرم از فندق را درشت خرد کرده و کنار بگذارید و باقیمانده آن را به همراه شکر قهوه ای داخل غذاساز خرد کنید. تخم مرغ و وانیل را اضافه کرده و همه مواد را با همدیگر مخلوط کنید تا مواد خمیری شود.
نکته آشپزی:
خمیر این شیرینی بهتر است داخل غذاساز آماده شود تا گرمای دست، خمیر را گرم نکند.
برای تست کردن فندق، فر را با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کرده و فندق ها را به مدت ۱۰ دقیقه داخل فر قرار دهید تا هم تست شده و هم پوست آن جدا شود.
این شیرینی به مدت یک هفته در ظرف دردار قابل نگهداری می باشد.
گردآوری و برگردان به پارسی : مرکز تولید محتوای دیجیتالی