پای لیمو فندقی ( به انگلیسی : Lime pie with macadamia nut crust ) که لیمو پایه اصلی آن است و با فندق پر می شود. فندق خشک حدود 70 درصد مواد چربی و 15 تا 20 درصد مواد پروتئینی دارد و به سبب فقدان مواد هیدروکربنی، مصرف آن به مبتلایان دیابت توصیه میشود. این میوه سرشار از ویتامینهای A ، B1 ، B2 ، C ، E و املاح معدنی کلسیم، فسفر، آهن، گوگرد، منیزیم، روی و پتاسیم است. از آنجا که فندق دارای مقدار کمی مواد نشاستهای و غنی از مواد معدنی است، برای مبتلایان به بیماری قند مفید است و برای کسانی که دچار کم خونی هستند، چنانچه پس از هر وعده غذایی، 5 تا 6 عدد خام آن را میل کنند، مشکلشان برطرف میشود.
درست کردن پای لیمو فندقی
مواد لازم برای تهیه پای لیمو فندقی
پوسته پای:
- 135 گرم کراکر
- 62 گرم فندق بو داده
- 1 قاشق غذاخوری شکر دانه ای
- 72 گرم کره ذوب شده
مواد داخل پای: - 420 گرم شیر پرچرب
- 240 میلی لیتر آب لیمو
- 4 عدد زرده تخم مرغ
- تزیین: برش لیمو، پوست لیمو، فندق خرد شده، کرم وایپ ( خامه فرآوری شده )
جدول ارزش غذایی فندق
چربی 102 گرم 156٪
چربی اشباع شده 16 گرم 80٪
چربی غیر اشباع 2 گرم
چربی غلیظ 79 گرم
کلسترول 0 میلی گرم 0٪
سدیم 6.7 میلی گرم 0٪
پتاسیم 493.1 میلی گرم 14٪
کربوهیدرات 19 گرم 6٪
فیبر 12 گرم 48٪
شکر 6 گرم
پروتئین 11 گرم 22٪
ویتامین A 0٪
ویتامین C 2٪
کلسیم 11٪
آهن 27٪
ویتامین D 0٪
ویتامین B-6 20٪
ویتامین B-12 0٪
منیزیم 0%
روش تهیه پای لیمو فندقی
فر را 350 درجه فارنهایت ( 177 درجه سانتیگراد ) از قبل گرم کنید.
درست کردن پوسته: با استفاده از غذاساز، کراکرها و فندق را خرد کرده و پوره را در یک کاسه متوسط بریزید و شکر و کره ذوب شده را اضافه کنید. سپس آن را در ظرفی به اندازه 8 اینچ پهنا، تخت کنید و با پشت قاشق سفت فشار دهید تا به ظرف بچسبد.
مواد داخل پای: شیر پرچرب، آب لیمو و زرده تخم مرغ را با هم مخلوط کنید ( از یک میکسر برقی استفاده کنید ).
سپس آن را روی خمیر پای بریزید. و در فر بگذارید.
زمان پخت 15-20 دقیقه است. سپس آن را از فر خارج کرده و روی قفسه سیمی بگذارید تا خنک شود. پس از سرد کردن، آن را با لیمو خرد شده و فندق خرد شده تزیین کنید.
این پای لیمو فندقی تا 1 هفته در یخچال قابل نگهداری است.